yrityksen perustaminen ja pitkätossulan tarina

Olen Peppi Kärki, ja asun Satakunnassa Raumalla. Tulen yrittäjäperheestä, ja elämäntapani on aina ollut yritteliäs, joten yrityksen perustaminen oli lopulta väistämätön tie. Valitsin nuorena kuitenkin turvalliselta kuulostavan ammatin, ja minusta tuli luokanopettaja. Työskentelin opettajana kymmenisen vuotta, ja työn ohessa kouluttauduin ja toimin digitutorina. Digitutorina koulutin kollegoitani ja oppilaita pedagogisten sovellusten parissa.

Pysäyttävä kokemus pakotti miettimään

Sain esikoiseni keväällä 2020. Traumaattinen synnytyskokemus pakotti minut pysähtymään, ja jäämään pidemmälle hoitovapaalle kuin olin alun perin suunnitellut. Elämänarvoni järjestäytyivät uuteen uskoon, ja jo pitkään mielessä pyörinyt yrityksen perustaminen alkoi nostaa päätään. Halusin järjestää aikani joustavammin perhe- ja työelämän suhteen, sekä elää vapaampaa ja oman näköisempää elämää, jossa tavoitteet ja unelmat ovat tavoiteltavissa.

Miten tienata kotona?

Kirjoitin Googleen hakusanat ”miten tienata kotona”, sillä yrityksen perustaminen tuntui vielä kaukaiselta. Luin erilaisista blogeista listoja, joissa annettiin kymmeniä ja satoja vinkkejä. Monet niistä eivät tuntuneet sopivilta tai mahdollisilta, kunnes yksi pisti silmääni, ”somevaikuttajuus”. Aloin etsiä tietoa somevaikuttamisesta, ja huomasin, että koska ala on vielä suhteellisen uusi, tietoa ei löytynyt kovinkaan paljon. Saatavilla oleva tieto oli myös hajanaista ja ristiriitaista, enkä oikein tiennyt keneltä olisin voinut kysyä neuvoa.

Somesuunnitelmani myi kuin häkä

Kahlasin kuitenkin Internetin pohjia myöten, tein huolellisia suunnitelmia, ja perustin tavoitteellisen Instagram-tilini @pitkatossula, tammikuussa 2021. Tein myös virheitä, ja jouduin oppimaan monet asiat kantapään kautta. Tilini sai kuitenkin  menetelmäni avulla räjähdysmäisen suosion, ja keräsi 1000 seuraajaa ensimmäisen viikon aikana. Kahden viikon kuluttua tilin aloittamisesta käsilläni olivat jo ensimmäiset kaupalliset yhteistyöt. Y-tunnuksen perustaminen tuli siis nopeasti kyseeseen.

Somevaikuttajuus avasi uusia ovia

Tällä hetkellä tililläni on lähes 10 000 seuraajaa, ja harrastus on muuttunut tekemisen ja markkinoinnin opiskelun kautta työksi. Somevaikuttajana työskentely on ennen kaikkea luonut minulle mahdollisuuksia. Vaikuttajuuden ympärille olen vähitellen rakentanut oman digibisneksen. Teen sisällöntuottoa yrityksille, somevalmennuksiam kirjoitan kolumneja ja toimin vaikuttajamarkkinoinnin team leaderina. Yrityksen perustaminen on ollut parasta, ja olen saavuttanut unelmieni elämäntavan, joka sai alkunsa somettamisesta.

Yrityksen perustaminen oli paras idea aikoihin

Vahvan pedagogisen taustani ansiosta valmentaminen oli luonnollinen tie, ja sitä kautta oman yrityksen perustaminen. On mahtavaa, kun saa auttaa muita siinä, missä itse on onnistunut. Monet miettivät, kuinka voisi tienata hieman ekstraa, ja yhä useammat myös alanvaihtoa. Somevaikuttajuus auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi, ja avaa yllättäviäkin ovia. Tällä matkalla haluan opastaa ja kannustaa sinuakin!