yrityksen perustaminen ja pitkätossulan tarina

Heikunheikun! Nimeni on Peppi Kärki, ja tulen Satakunnasta Raumalta. Olen digiyrittäjä ja lisätulojen mustavyö. Teen työkseni sosiaalisen median sisällöntuottoa sekä verkkovalmennuksia. Vaikka tulen yrittäjäperheestä, nuorena valitsin kuitenkin turvalliselta kuulostavan ammatin, ja minusta tuli opettaja. Työskentelin opettajana kymmenisen vuotta, ja työn ohessa kouluttauduin ja toimin digitutorina valmentaen kollegoita ja oppilaita pedagogisten sovellusten parissa.

Pysäyttävä kokemus pakotti miettimään

Sain esikoiseni keväällä 2020, jolloin traumaattinen synnytyskokemus pakotti minut pysähtymään, ja jäämään pidemmälle hoitovapaalle kuin olin  suunnitellut. Elämänarvoni järjestäytyivät uuteen uskoon, ja jo pitkään mielessä pyörinyt yrityksen perustaminen alkoi nostaa päätään. Halusin järjestää aikani joustavammin perhe- ja työelämän suhteen sekä elää vapaampaa ja omannäköisempää elämää, jossa tavoitteet ja unelmat ovat saavutettavissa.

Miten tienata kotona?

Kotona ollessani aloin miettiä, kuinka voisin aktivoida itseäni ja toisaalta tienata hieman myös rahaa. Kirjoitin Googleen hakusanat ”miten tienata kotona”. Luin esimerkiksi blogeista vinkkejä, mutta monet niistä eivät tuntuneet sopivilta tai viimeistään kantapään kautta kokeiltuna huomasin, että ne olivat täyttä huuhaata. Lopulta yksi asia pisti silmääni, ja se oli ”somevaikuttajuus”. Aloin etsiä tietoa somevaikuttamisesta, ja huomasin, että koska ala oli vielä suhteellisen uusi, tietoa ei löytynyt kovinkaan paljon. Saatavilla oleva tieto oli myös hajanaista ja ristiriitaista, enkä oikein tiennyt keneltä olisin voinut kysyä neuvoa.

Somekanavani räjähti käsiin

Kahlasin kuitenkin Internetin pohjia myöten, tein huolellisia suunnitelmia, ja perustin tavoitteellisen Instagram-tilini @pitkatossula, tammikuussa 2021. Vaikka tein virheitä, ja jouduin oppimaan monet asiat kantapään kautta, tilini sai kuitenkin kehittämäni menetelmän avulla räjähdysmäisen suosion, ja keräsi 1000 seuraajaa ensimmäisen viikon aikana. Kahden viikon kuluttua tilin aloittamisesta käsilläni olivat jo ensimmäiset kaupalliset yhteistyöt. Oman Y-tunnuksen perustaminen tuli siis nopeasti kyseeseen.

Somevaikuttajuus avasi uusia ovia

Tällä hetkellä tililläni on noin 10 000 seuraajaa, ja harrastus on muuttunut tekemisen ja markkinoinnin opiskelun kautta päätoimiseksi yrittäjyydeksi. Somevaikuttajana työskentely on ennen kaikkea luonut minulle mahdollisuuksia. Vaikuttajuuden ympärille olen vähitellen rakentanut oman digibisneksen passiivisten tulojen sekä erityisesti verkkovalmennuksten avulla. Matkan varrella olen tehnyt myös sisällöntuottoa yrityksille, UGC-sisällöntuottoa, kirjoittanut kolumneja ja toiminut vaikuttajamarkkinoinnin team leaderina. Yrityksen perustaminen on ollut tekijä, jonka avulla olen saavuttanut unelmieni elämäntavan, joka sai alkunsa ”ihan vaan” somettamisesta.

Yrityksen perustaminen oli paras idea ikinä

Vahvan pedagogisen taustani ansiosta valmentaminen oli luonnollinen tie, ja sitä kautta oman yrityksen perustaminen. On mahtavaa, kun saa auttaa muita siinä, missä itse on onnistunut. Monet miettivät, kuinka voisi tienata hieman ekstraa, ja näinä aikoina yhä useammat myös alanvaihtoa. Tavoitteellinen sisällöntuotto sosiaalisessa mediassa auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi, ja avaa yllättäviäkin ovia. Tällä matkalla haluan opastaa ja kannustaa sinuakin!