Miten päästä somevaikuttajaksi?

 

Tätä minulta kysytään somevalmentajana mahdottoman usein. Valitettavasti siihen ei kuitenkaan pysty vastaamaan ihan yhdellä tai kahdella lauseella. Kuten mikä tahansa työ, myös somevaikuttaminen vaatii perehtymistä ja kouluttautumista asiaan.

Moni saattaa vielä nykypäivänä ajatella, ettei somevaikuttaminen ole oikeaa työtä, mutta se on, ja ala on jatkuvassa kasvussa. Yhä useammat aivan tavikset tekevät somevaikuttajan työtä sivutoimisena ja osa myös päätoimisena. Enää ei tarvitse olla julkisuuden henkilö menestyäkseen, sillä ihmiset hakevat somesta yhä aidompaa sisältöä, ja jotakin mihin samaistua. Somevaikuttajaksi voi tulla kuka tahansa, mutta se vaatii pitkäjänteisyyttä.

Ennen kuin somella varsinaisesti voi alkaa tienaamaan, pitää opetella ja rakentaa monia asioita. On paljon nippelitietoa, joka somevaikuttajat käyttävät hyväkseen näkyvyyden saavuttamiseksi. Kaiken A ja O on kuitenkin laadukas sisällöntuotto, eli sellaisen sisällön luominen, joka todella kiinnostaa ja sitouttaa seuraajia. Vasta silloin somettaja voi kutsua itseään vaikuttajaksi, ja on pätevä yhteistyökumppani yrityksille, jotka maksavat hänelle palkkioita.

Oikotietä onneen ei siis ole, mutta hyvällä idealla ja oikeanlaisella strategialla, somevaikuttajaksi voi päästä suhteellisen nopeastikin. Harva somevaikuttaja kuitenkaan pärjää yksin, ja verkoston tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Somevaikuttajan työ on inspiroivaa, merkityksellistä ja se tuo elämään myös vapautta moneen muuhun ammattiin verrattuna. Jos somevaikuttaminen on unelmasi, lähde toteuttamaan sitä kanssani jo tänään!