Vaikuttava sisällöntuottaja on somemaailman uusi menestyjä

Sosiaalinen media muuttuu ja kehittyy koko ajan. Miljardien arvoinen vaikuttajamarkkinointibisnes jatkaa edelleen kasvuaan, ja vuonna 2023 on ollut luvassa jotakin aivan uutta. Jos haaveilit viime vuonna somevaikuttajuudesta, harkitse nyt sen sijaan Vaikuttava sisällöntuottaja-menetelmää, joka on yhdistelmä perinteistä somevaikuttamista ja kuumaa UGC-sisällöntuottoa.

Somevaikuttajan On Ensin Ansaittava Luottamuksensa

 

Somevaikuttajat ovat sisällöntuottajia. He tuottavat nicheensä sopivaa sisältöä omassa kanavassaan esimerkiksi kuvaamalla ja kirjoittamalla. Vaikuttajan on mahdollista valjastaa tilinsä tienaamistarkoituksiin, kun yritykset haluavat tuotteensa tai palvelunsa näkyviin oikealle kohdeyleisölleen, jonka vaikuttaja on valmiiksi lämmitellyt ja sitouttanut. Somevaikuttaja tienaa pääasiassa kaupallisilla yhteistöillä, jotka hän julkaisee omalla tilillään.

Ennen kuin somevaikuttaja voi alkaa tienaamaan, hänen on tehtävä paljon pohjatyötä. Vaikuttajan on löydettävä oma lokeronsa ja opittava tekemään vangitsevaa sisältöä. Hänen on myös tunnistettava kohdeyleisönsä, ja oltava vuorovaikutuksessa sen kanssa. Se ei ole vaikeaa, eikä mahdotonta, kun tietää mitä tekee, mutta joka tapauksessa raha ei ala virtaamaan somevaikuttajalle ensimmäisestä päivästä alkaen.

Tie ”oikeaksi” sisällöntuottajaksi voi olla pitkä

 

Kaikki sisällöntuottajat eivät suinkaan ole somevaikuttajia. Sisällöntuottaja on tavallaan yläkategoria, jonka alle somevaikuttaja mahtuu. Sisällöntuottaja ei välttämättä koskaan tuota sisältöä omalle kanavalleen tai edes tee sellaista materiaalia, jossa hän itse olisi pääosassa. Tämänkaltainen sisällöntuottaja tekee sisällöt asiakkaan toiveiden mukaan ja myy ne pelkästään asiakkaan käyttöön.

Sisällöntuottajat ovat kuitenkin usein viestinnän, markkinoinnin tai esimerkiksi media-alan ammattilaisia. Jo koulutuksensakin kautta sisällöntuottaja saattaa monien mielissä olla arvostetumpi ammattinimike, sillä somevaikuttamiseen liittyy jonkin verran vääriä uskomuksia. Somevaikuttajat eivät usein itsekään pidä vaikuttaja- tai influensseri-nimityksistä.

Vaikuttava sisällöntuottaja nappaa somevaikuttamisen ja perinteisen sisällöntuoton parhaat puolet

 

Mutta mitä sanoisit, jos olisikin vaihtoehto, joka yhdistäisi somevaikuttajuuden ja perinteisen sisällöntuottajuuden? Minulla on sinulle hyviä uutisia, sillä sellainen nimittäin on. Vaikuttava sisällöntuottaja -menetelmä yhdistelee sekä somevaikuttamisen että sisällöntuoton mielekkäimmät ominaisuudet.

Vaikuttavat sisällöntuottajat ovat nyt maailmalla kuuminta hottia, ja tämä trendi alkaa näkyä vahvasti jo Suomessakin. Kenties olet huomannut muutoksen vaikkapa suositun vaikuttajamarkkinointialustan Boksin toiminnoissa? Yhä enemmän etsitään vaikuttajia, jotka pystyvät tuottamaan myös UGC-sisältöjä.

Vaikuttava sisällöntuotto antaa siis enemmän mahdollisuuksia, kun voi tehdä sisältöjä sekä omalle tililleen että myydä niitä yritysten tarpeisiin. Vaikuttaja nimittäin törmää usein siihen rajallisuuteen, ettei omaa tiliään voi täyttää kaupallisilla yhteistöillä. Moni haluaa somevaikuttaa omista intohimoistaan, eikä välttämättä haaveile megaluokan sometähteydestä tai julkisuudesta.

UGC-Sisällöntuoton Salat Avaavat Ovet Myös Vaikuttajille

UGC (user generated content), joka on nyt varsinainen hitti, on aitoa elämänmakuista sisällöntuottoa, johon voi ryhtyä opiskelematta vuosikausia, mutta myös ilman kymmenien tuhansien seuraajien yleisöä. Periaatteessa UGC-sisällöntuottaja ei tarvitse omaa yleisöä laisinkaan, sillä hän tuottaa somesisällöt asiakkaan kanavia varten. Mutta osaaminen ja kokemus esimerkiksi koukuttavien lyhytvideoiden tekemiseen pitää toki jostakin hankkia.

Mikä olisikaan sen oivallisempi tie vaikuttavaksi sisällöntuottajaksi kuin opetella tuottamaan toimivaa sisältöä omalla kanavalla, ja pystyä todentamaan menestyksekäs tekeminen myös UGC-asiakkaalle? Vaikuttava sisällöntuotto on siis mahdollisuus, joka tarjoaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla; tien somevaikuttajaksi ja UGC-sisällöntuottajaksi. Tämä on varsin toivottu suunta, sillä se tekee someuralle lähtemisen yhä helpommaksi, nopeammaksi ja turvallisemmaksi.