Mitä on UGC-Sisällöntuotanto?

UGC eli User-Generated Content tarkoittaa suomennettuna käyttäjien luomaa sisältöä. Käyttäjän tilalle voisi ehkä vaihtaa sanan kuluttaja, sillä kyse on nimenomaan tuotteiden tai palveluiden kuluttajien luomasta kokemukseen perustuvasta sisällöstä. UGC-sisällöntuotanto on ehdottomasti vuoden 2025 markkinoinnin ykköstrendi, ja tässä artikkelissa kerromme, miksi tämä tieto on mahtava uutinen niille, jotka etsivät uusia lisätulojen lähteitä tai kokonaisia uusia urapolkuja.
UGC-sisällöntuotanto somen alkuaikoina
UGC oli alunperin sisältöä, jota ihmiset lisäsivät spontaanisti sometileilleen käyttämiinsä tuotteisiin tai palveluihin liittyen. Erinomaisesta ravintolakäynnistä tai omaa elämää helpottaneesta tuotteesta tulee kertoneeksi luontaisesti eteenpäin vaikkapa kuvien, videoiden, blogijulkaisujen tai tuotearvostelujen muodossa. Moni ei ehkä ole huomannut tuottaneensa UGC-sisältöä vahingossa.
Vaikka vasta nyt osaamme kysyä, mitä on UGC-sisällöntuotanto, se on tavallaan ollut olemassa jo somen alkuajoista saakka. Yrityksille se on erityisen arvokasta markkinointia, koska kuluttajat luottavat enemmän toisen asiakkaan kuin yrityksen suusta tulevaan sanomaan. Toinen kuluttaja voi puhua autenttista ja todellisiin käyttäjäkokemuksiin pohjautuvaa kieltä, johon brändin edustaja ei yllä. Läpinäkyvyys ja referenssit vetävät uusia asiakkaita puoleensa.
Miksi UGC-sisällöntuotanto kiinnostaa yrityksiä?
UGC-sisältöjen käyttö on tutkimusten mukaan jopa yli 90% perinteistä mainontaa tehokkaampaa. UGC-sisällöntuotanto on yrityksille monesti edullisempaa kuin vaikkapa vaikuttajamarkkinointi tai mainostoimistojen tuottamat kalliit videoprojektit. Lisäksi niistä puuttuu lähes kokonaan tietty perinteinen mainosmaisuus.
Koska alussa kuvaamieni alkuperäisten UGC-sisältöjen löytäminen voi olla yrityksille haastavaa, puhumattakaan sisältöjen käytön neuvottelusta tekijän kanssa, on haluttu löytää tapa hyödyntää UGC-sisältöjä enemmän, tehokkaammin ja laadukkaammin. Tässä vaiheessa kuvaan astuvat UGC-sisällöntuottajat, jotka tekevät sisältöjä korvausta vastaan.
UGC-sisällöntuottaja ei julkaise sisältöjään itse
UGC-sisällöntuottaja tekee sisältöä ainoastaan asiakkaan tarpeisiin, eikä julkaise materiaaleja omalla tilillään, kuten vaikkapa somevaikuttaja. Sisällöt voivat periaatteessa olla mitä tahansa, mutta useimmiten ne ovat lyhytvideoita tai toisinaan kuvia, joita yritykset hyödyntävät esimerkiksi omassa Instagramissaan tai Tiktokissaan orgaanisena tai maksettuna mainontana.
Sisällöt ovat visuaalisia, koukuttavia ja laadukkaita, mutta kuitenkin pelkällä älypuhelimella kuvattavissa olevia aitoja ja samaistuttavia sisältöjä. Usein sisällöissä sanoitetaan kuluttajan mahdollista ongelmaa, joka ratkeaa kyseisen tuotteen avulla sekä havainnollistetaan tuotteen käyttöä aidossa ympäristössä.
Kuka voi olla UGC-sisällöntuottaja?
Oikeastaan kuka tahansa. Tarve uusille UGC-sisällöntuottajille on tällä hetkellä kova. Kaikenikäisiä ja näköisiä sisällöntuottajia tarvitaan koko ajan lisää. Vain harvoin kenelläkään on aloittaessaan soveltuvaa koulutusta, kokemusta tai erityistaitoja.
Tehdäkseen UGC-sisällöntuotantoa, et tarvitse omia someseuraajia. Sinun on osattava vain tehdä omalla puhelimellasi kuvia ja lyhytvideoita, joita yritykset haluavat ostaa sinulta. Sisällöissä saa näkyä aitous ja kotikutoisuus, mutta sinun on kuitenkin tiedettävä, millaista sisältöä katsojat ja somen algoritmit suosivat.
Mikäli haluat, että autan sinuakin kääntämään sosaiaalisen median sisältöjen tekemisen tulovirroiksi ilman omaa sometiliä, laita vain sähköpostia osoitteeseen peppi@pitkatossula.fi.
>>> Jos taas olet yrittäjä tai markkinointipäättäjä, koulutetut UGC-sisällöntuottajamme brändisi markkinoinnin tueksi löydät täältä.