Pitkätossulan nettisivujen rakentamisesta

Pitkätossulan nettisivut ovat olleet rakenteilla jo pitkään, mutta jokin aika sitten heräsin siihen, että homma ei nyt vaan etene ajanpuutteen vuoksi. 

Pitäisi ehtiä tekemään vaikuttajayhteistyöt, rakentaa verkkokursseja sekä hoitaa niiden markkinointi, vähän opiskella ja päälle vielä hoitaa jatkuvasti nuhakuumeilevaa lasta. Ymmärsin, että yrittäjänä pitää osata pyytää myös apua, ja ulkoistaa tiettyjä asioita.

Lisäapua etsimässä

Juttelin asiasta porilaisen graafikon, Ella Helanderin kanssa. Ellaan olin tutustunut Instagramin kautta, ja olimme jo tehneet hieman yhteistyötä. Ella suositteli minulle toista porilaista, joka mahdollisesti pystyisi auttamaan minua. Otin yhteyttä Tommi Dahlroosiin, jonka kanssa tapasimme Porin Grazy Townin tiloissa. Tommi toimii Passol Oy:n sekä Knobbi Oy:n toimitusjohtajana.

Tekijä löytyi

Inspiroiduin välittömästi Tommin innovatiivisesta yrittäjäasenteesta ja tarttuvasta energiasta. Olin jo jutellut muutamien kotisivujen tekijöiden kanssa, mutta koin, ettei yhteistä säveltä ollut löytynyt. Ajatus tulevista nettisivuistani ei nimittäin ollut ihan perinteinen sivu, vaan halusin sen yhteyteen myös verkkokaupan ja verkkokurssinalustan. Tiesin, että sivuilla tulisi olemaan paljon omaa sisältöäni, jota kukaan muu ei osaisi puolestani kirjoittaa.

Uudenlainen ratkaisu

Tommi tarjosi minulle ratkaisua, johon en ollut aikaisemmin törmännyt. Toimitus oli määritelty kaksiosaiseksi, ja se sisälsi perustoteutuksen sekä minulle henkilökohtaisesti räätälöidyn osuuden. Ajatuksena ei ollut se, että saisin jonkun toisen tekemät valmiit verkkosivut, vaan että minut myös koulutettaisiin ylläpitämään niitä. Tämä kuulosti minusta hienolta mahdollisuudelta oppia uutta ja tietenkin myös omalta kannaltani kustannustehokkaalta, kun pystyisin jatkossa tekemään muokkaukset itse.

Oikeanlainen ratkaisu minun näkökulmasta

Erityisen vaikuttunut olin siitä, että projektia osattiin katsoa minun näkökulmastani. Koin Tommin todella välittävän siitä, että nettisivuista tulee parhaat mahdolliset juuri minun tarpeisiini. Hän osasi ajatella asiaa laajasti markkinoinnin ja somekanavieni kannalta, ja sain myös erinomaisia yrittäjävinkkejä. On paljon koodaajia, jotka ovat huipputaitavia nettisivujen tekijöitä, mutta mietin, ymmärtävätkö kaikki todella asiakkaan tarpeet. Se riippuu varmasti paljon tekijän muusta koulutuksesta ja taustasta.

Soipimuksen tekeminen

Sopimukseen kirjasimme, että nettisivuni pohjautuisi WordPress + Woocommerce + Paytrail + Active Campaign yhdistelmään. Sivuston käyttöönotto oli Tommin hommia, ja minun tehtäväni oli tuottaa itse oma sisältöni, johon sain myös hyviä vinkkejä. 

Rakenteen suunnittelu

Rakenteen suunnittelimme yhdessä, ja näin käytännössä miten kaikki tehdään. Sain koulutusta WordPressin lisäksi myös Active Campagnin käyttöön. Välillä kävin Porissa moikkaamassa Tommia, mutta työskentely yhdessä sujui mainiosti myös täältä Raumalta käsin Teamsin välityksellä.

Lopputuloksena tyytyväisyys

Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen, ja erityisen iloinen kaikesta oppimastani. Halusin kirjoittaa tämän blogiteksin tueksi sinun verkkosivujesi suunnittelulle. Kun itse lähdin googlettamaan nettisivujen tekijöitä, edessä oli melkoinen viidakko, enkä tiennyt millaisia asioita minun olisi tullut painottaa. Onneksi päädyin lopulta hyvästä suosituksesta oikealle tielle.

 

  Tommi Dahlroosin ja hänen palvelunsa löydät näiden linkkien kautta:

Tietotekniikan alan yritys, joka keskittyy pääsääntöisesti omien tuotteiden sovelluskehitykseen

Taksisovellus, jossa autoilijat ja kyytiläiset kohtaavat

Tiedolla johtamisen konsultointipalveluita eri kokoisille yhtiöille

Tommin Linkedin-profiili