TOP 13 passiiviset tulonlähteet

Tämän hetken talouden vaihtelevassa tilanteessa on järkevää säätää tapaa ansaita tuloja pysyäkseen mukana nopeissa muutoksissa. Yksi tulonlähde ei ehkä enää riitä. Tulojen rakentamiseen on olemassa kaksi käsitettä, jotka ovat aktiiviset tulonlähteet ja passiiviset tulonlähteet. Oletko koskaan miettinyt, mikä näiden kahden ero on?

Aktiiviset tulonlähteet

Aktiivinen tulo viittaa tuloihin, joita saadaan aikaan omalla läsnäololla. Tällaisia tuloja ovat vaikkapa palkka ja tulot freelancer-projekteista. Toisin sanoen se on rahaa, jota ansaitaan suoraan verrannollisesti tehdystä työstä. Aktiiviset tulot riippuvat esimerkiksi käytettävissä olevasta ajasta ja käytettävissä olevista voimavaroista. Aika on aina rajallista ja sen lisäämiseksi vaaditaan taitoa, tietoa ja kykyjen kehittämistä, mutta edes tällä tavoin sitä ei voida määrättömästi lisätä.

Aikoina, jolloin epävarmuutta on monin tavoin, yksipuolinen tulonlähde ei välttämättä enää ole ainoa oikea ratkaisu. Ihmiset alkavat tällöin helposti lisätä aktiivista tuloa useammassa väylässä, kuten hankkimalla kakkostyön. Ongelma tässä kuitenkin on se, että kun teemme kovasti töitä ansaitaksemme enemmän tuloja, se aiheuttaa helposti terveyden ja jaksamisen heikkenemistä, eikä meillä ei ole enää aikaa tehdä niitä asioita, joita elämältä todella haluamme.

Passiiviset tulonlähteet

Passiivinen tulo taas viittaa tuloihin, joita ansaitaan tavalla, jolla saat esimerkiksi koneet, automatisoidut järjestelmät tai muut ihmiset tekemään työtä sinulle luodakseen lisäarvoa. Tämäkin saattaa vaatia alkuun aikaa, mutta lopulta passiiviset tulot voivat vapauttaa kätesi lähes kokonaan, kun kerran tehty työ saadaan tuottamaan aina uudelleen.

Kun meillä on tietty taso aktiivista tuloa, passiiviset tulonlähteet voivat mahdollistaa sen rinnalle merkittävää kestävyyttä ja tasapainoa. Myöhemmässä vaiheessa saatat hyvinkin pystyä vähentämään aktiivisen kuormittavan työn määrää tai jopa luopumaan siitä kokonaan. Tästä syystä jokaisen olisi hyvä miettiä myös omia passiivisia tulonlähteitään varmistaakseen vakautta ja toivomaansa vapauden tunnetta elämässä.


13 luovaa ideaa valjastaakseni passiiviset tulonlähteet

 
 1. Verkkokurssien luominen ja myynti

Jaa osaamistasi luomalla verkkokursseja. Kun kurssi on valmis, se voi tuottaa tuloja toistuvasti ilman, että sinun tarvitsee aktiivisesti tehdä lisätyötä.

 1. E-kirjojen kirjoittaminen ja julkaiseminen

Kirjoita ja julkaise e-kirjoja, jotka kertovat asiantuntemuksestasi tai intohimoistasi. E-kirjat tarjoavat mahdollisuuden tuottaa passiivisia tuloja pitkällä aikavälillä.

 1. Äänikirjojen tuottaminen

Muunna kirjallinen sisältösi äänimuotoon ja tavoita uusi yleisö äänikirjojen kasvavilla markkinoilla. Äänimuoto voi olla joissain tapauksissa parempi vaihtoehto joko tekijälle itselleen tai kuulijakunnalle.

 1. Valokuvien myynti

Myy valokuviasi verkossa. Kun kuvasi on ladattu myyntiin joko omalle alustallesi tai ulkopuolisen palveluntarjoajan kuvapankkiin, se voi tuottaa tuloja jokaisesta myynnistä ilman lisäpanostusta.

 1. Graafisten mallien myynti

Voit myydä luomiasi digitaalisia malleja verkossa, kuten logoja ja julisteita. Tämä voi tuoda jatkuvaa tuloa ilman fyysisen tuotteen toimitusta.

 1. Sovellusten kehittäminen

Kehitä oma sovelluksesi ja ansaitse tuloja sovelluksen sisäisistä ostoista tai mainoksista. Sovelluksen kehittämisen jälkeen ollaan otat haltuusi passiiviset tulonlähteet.

 1. Digitaalisten työkalupakettien luominen

Tarjoa digitaalisia työkalupaketteja, jotka helpottavat tietyn alan ammattilaisten työtä. Nämä voivat olla esimerkiksi erilaisia some- tai markkinointipohjia.

 1. Print-on-demand tuotteiden suunnittelu

Suunnittele omia tuotteita, jotka valmistetaan ja toimitetaan vain tilauksen yhteydessä, välttäen varastonpidon tarvetta. Tämä malli mahdollistaa passiiviset tulot ilman suuria alkuinvestointeja.

 1. Musiikin tuottaminen

Tuota ja julkaise omaa musiikkiasi. Musiikkiteokset voivat tuottaa rojalteja joka kerta, kun niitä soitetaan tai ladataan.

 1. Verkkosivujen mallien suunnittelu

Verkkosivujen mallien suunnittelu ja myynti voi tarjota passiivista tuloa, kun yritykset ja yksityishenkilöt etsivät tapoja luoda tai päivittää verkkosivustojaan.

 1. Bloggaaminen

Bloggaaminen on hieno tapa jakaa tietoa, tarinoita tai opastusta ja luoda samalla passiivisia tuloja monien eri kanavien kautta. Voit ansaita tuloja blogiisi integroiduilla mainoksilla, affiliate-markkinoinnilla, sponsoroiduilla postauksilla tai myymällä omaa digitaalista tuotettasi.

 1. YouTube

Videoiden luominen ja julkaiseminen YouTube-alustalla avaa mahdollisuuksia ansaita mainostuloja, kunhan täytät tietyt vaatimukset ja liityt YouTube Partner -ohjelmaan. Lisäksi voit hyödyntää kanavaasi affiliate-markkinoinnin, sponsorointien ja oman tuotteesi tai palvelusi myynnin kautta.

 1. Podcasting

Podcastien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Voit ansaita podcastingilla sponsorisopimuksista, mainoksista tai tarjoamalla maksullista premium-sisältöä kuuntelijoillesi.


—> Opi lisää passiivisten tulojen rakentamisesta ja ilmoittaudu maksuttomaan webinaariimme!