Paljonko somevaikuttaja tienaa?

Kun puhutaan kotona tienaamisesta, mikä on yksi suosikkiaiheistani, monet ideat tuottavat todellisuudessa vain pikkuhiluja tai tulonlähteet ovat hyvin epäsäännöllisiä. Somevaikuttaminen sen sijaan on pitkäjänteisempää, ja sen avulla voi ihan oikeasti luoda itselleen menestyvän uran. Somevaikuttamisella keskituloisen ansioihin pääseminen on täysin realistista kenelle tahansa, joka on valmis työskentelemään sen eteen.

Seuraavassa annan teille esimerkkejä, kuinka paljon eri suuruiset Instagram-tilit voivat tienata pelkillä kaupallisilla yhteistöillä:

  • 1000 seuraajan vaikuttaja voi tienata 100e/postaus + stoori kokonaisuus. Jos yhteistyöpostauksia olisi kahdesti viikossa, tulot: 800e/kk.
  • 2000 seuraajan vaikuttaja voi tienata 150-200e/postaus + stoori. Jos yhteistyöpostauksia olisi kahdesti viikossa, ja keskimääräinen hinta niille 175e, tulot 1400e/kk.
  • 10 000 seuraajan vaikuttaja voi tienata 300-400e/postaus + stoori. Jos yhteistyöpostauksia olisi kahdesti viikossa ja keskimääräinen hinta niille 350e, tulot 2800e/kk.
  • Vielä suuremmat suomalaiset vaikuttajat voivat tienata samasta kokonaisuudesta jopa 3000e/postaus. Jos näitä olisi kahdesti viikossa, tulot 24 000e/kk.

Yläpuolella puhuin siis pelkästään vaikuttajan osatuloista, eli kaupallisista yhteistöistä yhdellä tilillä. Vaikuttajallahan voi olla useampia tilejä samassa tai eri somekanavissa tai vaikkapa blogi. Sisältöä voi tuottaa myös yritysten tarpeisiin content onlyna, jolloin on mahdollista laskuttaa helposti vaikkapa 100e/tuotettu kuva. Vaikuttaja voi tehdä myös affiliate-markkinointia tai oikeastaan mitä vaan, mihin vaikuttajuuden kautta saatavaa näkyvyyttä voi hyödyntää.

Varmasti mietit, kuinka kauan menee siihen, että vaikuttaja voi alkaa tienaamaan. Ensin pitää tietysti olla kunnossa se, että vaikuttajalla on ammattimainen sometili, jonne hän osaa tuottaa mielekästä sisältöä ja sitouttaa seuraajiaan. Pitkäjänteisyyttä siis ehdottomasti vaaditaan, ja jos tätä savottaa alkaa paiskimaan yksin, tie voi olla pitkä tai jopa saavuttamattomissa. Hyvä suunnittelu, kouluttautuminen ja verkostoituminen voi kuitenkin antaa räjähtävänkin alun, ja moneen muuhun työhön nähden menestys voi olla saavutettavissa nopeasti.

Kun itse aloitin omalla @pitkatossula tililläni täysin nollasta, keräsin 1000 seuraajaa viikossa ja ensimmäiset yhteistyöt olivat käsilläni kahden viikon kuluttua tilin perustamisesta. Hieman yli puolen vuoden kuluttua, olisin jo pystynyt elämään pelkästään kaupallisten yhteistöiden tuloilla.

Koska kehittelemäni menetelmä toimi minulla, aivan tavallisella perheenäidillä, ja lukuisilla asiakkaillani, olen varma, että se toimii myös sinulla.