Miten kehittyä somevaikuttajana?

Moni somevaikuttaja saavuttaa tietyn pisteen, jonka jälkeen seuraajamäärät ja näkyvyys eivät kasva sitten millään. Tuntuu siltä, että vaikka tekisi mitä, kehitystä ei tapahdu. Tämä on kriittinen vaihe, sillä alkuun nimenomaan kasvu toi onnistumisen kokemuksia.

Tässä kohtaa moni jättää leikin kesken, ja kuihtuu hiljalleen pois. Monesti havahdun siihen, että joku, jota seurasin, on kadonnut. Kun käyn katsomassa, huomaan, että viimeinen postaus on tehty puoli vuotta sitten. Harmittavaista, sillä alku oli ollut erinomainen, ja sen eteen oli nähty paljon vaivaa. Ihminen syyllistyy helposti siihen ajatteluun, että minusta ei ollut tähän, vaikka moni oljenkorsi olisi todellisuudessa vielä käyttämättä.

Käymme usein loputonta taistelua algoritmien kanssa, ja hajoamme joka kerta siihen, kun Instagram tekeekin yhtäkkiä muutostöitä. Vaikka Instagram pakottaakin meidät keksimään uusia ratkaisuja, tärkeintä on, että peruspohja on vahva. Jos olet paahtanut eteenpäin keinolla millä hyvänsä ja ohittanut joitakin tärkeitä vaiheita, tämä saattaa alkaa myöhemmin näkymään. Onneksi niitä virheitä ei kuitenkaan ole koskaan liian myöhäistä korjata.

Olipa sitten kyseessä somevaikuttaja tai yrittäjä, ajatellaan usein, että tekemällä yhä enemmän ja aina vaan uudella tavalla, olisi ratkaisu. Toisinaan kuitenkin vähemmän on enemmän. Myös Instagramin tekemisessä tulisi keskittyä pitkäjänteisesti tiettyihin asioihin. Monesti
menestys saattaa olla pienistä asioista kiinni, ja itse katsoo asiaa liian
läheltä huomatakseen ne. Tässä kohtaa on hyvä paikka pyytää apua, ja kirkastaa itselle ne seikat, joihin keskittyä jatkossa.

Yksilövalmennus on paras vaihtoehto silloin, kun koet, että kaikki kikat on käytetty tai haluat kehittyä somevaikuttajana ammattimaiselle tasolle. Näin voimme räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi sopivan valmennuksen.